Hopp til hovedinnhold
-sier vi

Hvem tror vi at den andre er?

Bakgrunn

Tema

Vår egen identitet og tro blir til i møte med andre mennesker. Vi blir påvirket av oppveksten vår og familien og venner. Hvordan påvirkes vi av vårt forhold til andre? Hvordan blir vår identitet negativt påvirket av mennesker rundt oss? Og hvorfor har vi lett for å putte andre i identitetsbåser?

Mål

Reflektere over hvordan andre påvirker min identitet og tro. Gjenkjenne viktige sider ved Jesu liv og forkynnelse som dreier seg om betydningen av å se seg selv i forhold til andre, også de som ikke er våre nærmeste.

Jeg sa hei til dem. Ingen svarte. De så på meg og fniste. Usikkerheten vokste. En av jentene som stod ved sykkelstativet, hadde alltid en tendens til å slenge mye med leppa. Selvfølgelig lot hun ikke anledningen gå fra seg. – Hva er det du har på hodet? En pukkel? Tror du at du kan likne på kameler? Alle begynte å le. De lo lenge. Jeg så ned. Tårene prøvde å slippe fri, men jeg fanget dem. (…) mobbingen til tross valgte jeg å bære hodeplagget.

– Prableen Kaur, utdrag fra boken Jeg er Prableen (2012). Kaur er sikh, og utdraget beskriver hennes første erfaring med å begynne å gå med turban.

ØvelseSkjellsordbok

ØvelseSjiraff- og sjakalspråket

ØvelseTusen tegninger

ØvelseHva vi kaller hverandre, hvem vi er (stille diskusjon)

ØvelseDimensjoner ved norskhet

ØvelseHvem er kristen?

ØvelseBibelstudium: Matteus 15, 21-28